In 2013 zijn we daarom al gestart met de gemeentelijke monumenten. Daarvan was, in tegenstelling tot de Rijksmonumenten, geen landelijke database. Dit betekende dat we stuk voor stuk alle gemeenten in Nederland moesten afbellen om de overzichten van hun gemeentelijke monumenten te krijgen. Op een paar gemeenten na is die inventarisatie nu afgerond.
Wikipedia heeft daarmee waarschijnlijk de meest complete database van Rijks- en gemeentelijke monumenten. Dit vinden wij een mooie start en een uitdaging om deze database verder uit te breiden. Bouwjaren, architecten, bestemmingen: er zijn nog veel gegevens die toegevoegd kunnen worden.
In 2012 startte Wikidata, de grote Wikimedia database.Het komend jaar willen wij gaan gebruiken om te brainstormen over de link tussen de monumentendatabase op Wikipedia en Wikidata. In 2016 zal er daarom geen Wiki Loves Monuments fotowedstrijd zijn; in 2017 hopen we met een nieuwe actie te komen.
Maar wacht even: ga je nog op vakantie? Vergeet dan niet hier te kijken, want misschien doet jouw vakantieland wel mee aan de internationale Wiki Loves Monuments 2016. Kun je toch nog een leuke prijs winnen!
In 2013 zijn we daarom al gestart met de gemeentelijke monumenten. Daarvan was, in tegenstelling to…